У Росії назвали “нісенітницею” ініціативу Зеленського з надання громадянства росіянам

У Росії назвали “нісенітницею” ініціативу Зеленського з надання громадянства росіянам

Це спроба незграбного відповіді на наш закон про паспорти для ДНР і ЛНР.

Про це заявив газеті ВЗГЛЯД депутат Держдуми Леонід Калашников, коментуючи розпорядження Володимира Зеленського спростити отримання українського громадянства росіянами, які “переслідуються за політичні переконання”.

«Поміркувавши Зеленський зрозумів, що приймати закон про громадянство для всіх жителів Росії – велика нісенітниця. А якщо раптом і справді захочуть, що тоді робити? – зауважив глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашников. – У Росії, коли приймали закон про захист жителів ЛНР і ДНР, розуміли, що це принесе певні матеріальні витрати державі, доведеться людей забезпечувати».

«Будь-яка держава, в тому числі і Російська Федерація, згідно із законом може полегшити отримання паспорта для всіх громадян, які переслідуються в своїх країнах за політичні переконання. В цьому немає нічого нового. Але коли подібний закон стосується лише громадян якоїсь конкретної країни – це вже особиста юридична новела Зеленського. Такого нісенітниці немає більше ні в одній країні світу», – вважає парламентарій.

Поділитись