У російському МЗС заявили, що Україна є учасником СНД

У російському МЗС заявили, що Україна є учасником СНД

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу не погодилася з заявами Києва про те, що Україна не є членом СНД.

“На сьогоднішній день Київ вийшов з 15 міжнародних угод подібного роду, при цьому продовжує залишатися учасників 212 угод”, – заявила вона.

За словами Захарової, незважаючи на неодноразові заяви української влади про намір розірвати відносини зі СНД, ніяких офіційних повідомлень про вихід України з СНД до виконкому не надходило. “Дуже хочеться, щоб це почули на Україні люди, яким намагаються в черговий раз повісити локшину на вуха. Київ також офіційно не виходив з галузевих рад, так що українські представники можуть у будь-який момент прийняти в них участь”, – зазначила вона.

Як нагадала дипломат, днями в Києві заявили, що Україна не має заборгованостей перед організацією, а також звинуватили Кремль у спробах “будь-яким способом повернути Україну під свій контроль, в тому числі через СНД”.

“Ми всі бачили, як в останні роки Київ взяв курс на послідовне зниження своєї активності в СНД: в 2014 році відмовився здійснювати функції голови в Співдружності, відкликав представників з квотних посад у Виконавчому комітеті, звів до мінімуму рівень участі на засіданнях вищих статутних органів, а в середині 2018 року припинив представництво при СНД в Мінську, – констатувала Захарова. – Але Україна де-юре продовжує залишатися повноцінною державою-учасником СНД. Київ регулярно запрошується на засідання вищих статутних органів, інформується про їх підсумки і так далі. Я, чесно кажучи, жодного разу не бачила, щоб були якісь документи з проханням не інформувати або не запрошувати Україну”.

Фото ТАСС.

Поділитись