У Кремлі уточнять питання запрошення Зеленського в Москву на 75-річчя Перемоги

У Кремлі уточнять питання запрошення Зеленського в Москву на 75-річчя Перемоги

У Кремлі уточнять питання запрошення президента України Володимира Зеленського в Москву на святкування 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. «Мені потрібно це уточнити, я поки не готовий відповісти на це питання», – сказав він журналістам.

Це питання було задано Пєскову в світлі недавніх висловлювань Зеленського про причетність СРСР до розв’язування Другої світової війни. Представник президента Росії підкреслив, що подібні заяви українського лідера «крім жалю і нерозуміння нічого не викликають». При цьому, за його словами, «все інше підлягає уточненню».

27 січня Зеленський заявив, що в розв’язанні війни нарівні з гітлерівською Німеччиною винен Радянський Союз. Він додав, що Польща першою відчула на собі «змова тоталітарних режимів». «Це призвело до початку Другої світової війни і дозволило нацистам запустити смертоносний маховик голокосту», – зазначив президент України на брифінгу після зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою.

Поділитись