У Кім Чен Ина з’явився заступник

У Кім Чен Ина з’явився заступник

У лідера Північної Кореї Кім Чен Ина з’явився новий заступник, повідомляє CNN.

Нова посада була заснована в січні в рамках перегляду статуту комуністичної Трудової партії Кореї (ТПК). Хто саме зайняв цю посаду, не уточнюється.

Експерти вважають, що вона поки може бути вакантною, або ж зайнятої заступником голови ТПК Чо Ен Воном або прем’єр-міністром Кім Струм Хуном – «двома найвпливовішими» чиновниками в уряді. Обидва раніше здійснювали візити по країні, які перш виконував і сам лідер.

Як повідомляє телеканал, деякі аналітики вважають, що тільки члени вищого ешелону ТПК матимуть право займати нову посаду, тобто сестра Кім Чен Ина, член Політбюро ЦК ТПК Кім Е Чжон навряд чи стане його помічницею.

«Впливова сестра керівника країни, Кім Е Чжон, ймовірно, не та людина, яка буде задіяна на цю роль», – наводить CNN думку Лім ил Чула, професора Вищої школи північнокорейських досліджень Університету Кеннам.

CNN відзначає, що немає даних, що вказують на те, що створення посади має відношення до стану здоров’я Кім Чен Ина, яке стало предметом уваги ЗМІ починаючи з минулого року.

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин не з’являвся на публіці майже місяць. В останній раз його бачили 6 травня, під час фотосесії з сім’ями північнокорейських військових. У Сеулі вважають, що його відсутність на публіці пов’язано з ризиками коронавірусу.

Поділитись