У Донецьку затримали відомого проросійського блогера Болотіна

У Донецьку затримали відомого проросійського блогера Болотіна

В окупованому Донецьку так зване «МВС ДНР» схопило відомого «республіканського» активіста і популярного блогера Олександра Болотіна, який останнім часом критикував облави окупантів на володарів українських номерів і паспортів.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Фейсбук блогер Сеня Варм.

“Зараз розмовляв з сім’єю Болотіна Олександра. Можу констатувати факт незаконного затримання Болотіна органами МВС. Затримали людини в 9.00 ранку і протримали до 18.00. Без складання документів, які в правовій державі зобов’язані були б скласти. Я маю на увазі протокол затримання. Сім’єю було прийнято рішення дзвонити на 102 і заявляти про зникнення людини. Болотіна ізолювали практично на 10 годин без будь-яких санкцій та протоколів. Зателефонувати сім’ї не дали можливості. Відповідно доступу до адвоката у нього не було. Через 15 хвилин після дзвінка на 102 Болотіна привезли додому і склали акти про вилучення оргтехніки. Зараз, через 13 годин після першого незаконного затримання, Болотіна відвезли в слідчий ізолятор без складання необхідних документів. Сім’ї не видали ніяких протоколів і санкцій. Мотивували тим, що не зобов’язані нічого складати і давати. Доступ в СІЗО сім’ї зможуть дати лише після двох діб з моменту незаконного затримання. Буду тримати вас в курсі всіх подій.

Фактично всі дії “правоохоронців” дуже схожі з діями і при моєму затриманні. Відрізняються лише тим, що мене затримувало МГБ, а Болотіна – МВС. І мене відпустили відносно швидко, а Болотіна будуть мордувати ще.

Від себе хочу сказати. 37-й рік відпочиває. Сім’я Болотіна в дикому стресі звичайно”, – зазначив Варм.

Поділитись