У Deutsche Bahn пояснили угоду з “Укрзалізницею”

У Deutsche Bahn пояснили угоду з “Укрзалізницею”

Німецький оператор Deutsche Bahn буде надавати українській компанії “Укрзалізниця” лише консультативні послуги, а не керувати нею.

Про це заявив представник прес-служби концерну Керстін Екштайн. «Інженерно-консалтингова компанія DB Engineering & Consulting, яка входить в Deutsche Bahn і займається проектами в області інфраструктури, мобільності і транспорту, буде підтримувати і консультувати “Укрзалізницю” з підприємницьких і технічних питань», – пояснив Екштайн.

За його словами, напередодні, 22 січня, в Давосі було досягнуто попередню згоду сторін, меморандум буде підписаний на початку лютого в Києві. У цьому документі буде прописано умови співпраці.

23 січня прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що залізні дороги України будуть передані Deutsche Bahn саме «в управління» терміном на десять років. Міністерство інфраструктури України уточнило, що меморандум про співпрацю вже підписано, даний крок є частиною плану з реструктуризації українського залізничного сполучення. У той же час у відомстві підкреслили, що мова йде не про продаж або оренду.

1 жовтня Гончарук заявив, що залізні дороги країни майже повністю знищені корупціонерами, безглуздими керівниками і менеджерами. Зношеність парку приміських поїздів перевищує 90%.

Згідно з проектом постанови про програму діяльності уряду України, компанія “Укрзалізниця” буде розділена на частини, планується також провести первинне публічне розміщення акцій на міжнародних біржах.

Поділитись