Суд у Москві залишив під вартою ще 4 українських моряків

Суд у Москві залишив під вартою ще 4 українських моряків

Московський міськсуд відхилив апеляції захисту чотирьох українських моряків і залишив усіх під вартою до кінця квітня. Про це повідомив координатор адвокатів українців Микола Полозов у Facebook.

Йдеться про українських військовополонених: Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка та Сергія Цибісова.

Засідання проходило в закритому режимі.

Захист клопотав про залучення копій резолюції ПАРЄ, в якій міститься вимога до російської влади про негайне звільнення захоплених військових моряків і поводження з ними відповідно до норм женевських конвенцій.

В задоволенні цього клопотання було відмовлено.

Остаточне рішення суду прогнозовано виявилося таким самим, як і щодо першої четвірки українців – постанову Лефортовського суду Москви залишено без змін, військовополонені залишаться в СІЗО до кінця квітня, повідомив Микола Полозов.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада торік обстріляли два українські військові катери і буксир в Керченській протоці. Захопили в полон 24 українських моряків. Шістьох із них поранили, серед яких трьох було прооперовано. Усіх захоплених моряків підконтрольні Кремлю «суди» в тимчасово окупованому Криму заарештували на два місяці. Звинувати їх у нібито незаконному перетині кордону. Після чого перевезли до Москви. У січні московський суд продовжив українцям запобіжний захід – утримання під вартою до 24 і 26 квітня. Зараз українці перебувають в московських СІЗО. Усі визнали себе військовополоненими.

Поділитись