Адвокати 24 військовополонених моряків у Москві оскаржили рішення суду

Адвокати 24 військовополонених моряків у Москві оскаржили рішення суду

Адвокати 24 військовополонених українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду Москви про продовження термінів тримання під вартою в повному обсязі. Про це повідомив координатор групи українських захисників Микола Полозов у Facebook.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 військовополоненими українським морякам до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати одразу заявили, що подаватимуть апеляції щодо всіх українців.

Адвокати вважають, що захоплені українські моряки є військовополоненими, тож їх не можуть судити, утримувати в СІЗО чи обмінювати як політв’язнів.

Допустити спеціалістів з Німеччини та Франції в Керченську протоку погодився Президент Росії. Про це сьогодні, 18 січня, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає «Інтерфакс». За його словами, з відповідним проханням до Володимира Путіна зверталася канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Каже, що німецькі й французькі спеціалісти можуть перевірити як судна проходять через Керченські протоку в будь-який час.

Раніше з вимогою звільнити українських моряків до Росії звернулися Сполучені Штати.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада торік обстріляли два українські військові катери і буксир в Керченській протоці. Захопили в полон 24 українських моряків. Шістьох із них поранили, серед яких трьох було прооперовано. Усіх захоплених моряків підконтрольні Кремлю «суди» в тимчасово окупованому Криму заарештували на два місяці. Звинувати їх у нібито незаконному перетині кордону. Після чого перевезли до Москви. Зараз українці перебувають в московських СІЗО. Усі визнали себе військовополоненими.

Поділитись