ЄС в лютому розгляне нові санкції проти Росії

ЄС в лютому розгляне нові санкції проти Росії

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу в лютому обговорять можливість запровадження нових санкцій проти Росії у зв’язку із захопленням українських військових кораблів і моряків в Чорному морі та ситуацією навколо Керченської протоки. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними агентства, до країн, які традиційно займають жорстку позицію щодо Москви, таких як Балтія, Польща й Велика Британія, з вимогою нових санкцій приєдналися Данія та Словаччина. Німеччина і Франція раніше виступали проти нових санкцій, спдівачись на те, що їм вдасться умовити Москву звільнити українських моряків. Однак після того, як суд у Москві продовжив арешт всім 24-м військовослужбовцям до квітня, вони можуть змінити свою позицію – повідомляють джерела Reuters.

Рішення про нові санкції має бути прийнято одноголосно. З огляду на різницю в позиціях серед країн ЄС, джерела Reuters припускають, що йтиметься не про посилення економічних санкцій, а про залучення до переліку санкцій імен безпосередньо відповідальних осіб за захоплення українських військових кораблів 25 листопада минулого року.

Нагадаємо, вчора, 24 свчня, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала Росію звільнити заарештованих українських моряків і забезпечити свободу судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці. Спорудження Кримського мосту через Керченську протоку названо в документі незаконним.

На фото – українські військовополонені моряки в суді Москви

Поділитись