США захотіли ще сильніше вдарити по економіці Росії

США захотіли ще сильніше вдарити по економіці Росії

Сенатор США від Демократичної партії Кріс Ван Холлен і його колега республіканець Марко Рубіо запропонували внести в проект оборонного бюджету на 2020 рік, який містить поправку про введення санкцій відносно російського держборгу, доповнення.

Відповідну пропозицію направлено в комітети у справах збройних сил Сенату і Палати представників США, а також опубліковано на сайті сенатора Рубіо.

У проект оборонного бюджету, який раніше прийняла Палата представників, включена поправка про обмеження щодо російського держборгу, яку розробили конгресмени-демократи Бредлі Шерман і Максін Уотерс. Вони зв’язали необхідність ввести санкції зі звинуваченнями на адресу Росії у втручанні в американські вибори 2016 року.

У нинішньому вигляді поправка про санкції щодо Росії має на увазі заборону американським компаніям купувати суверенний держборг Росії, випущений протягом трьох місяців після прийняття закону. Він також вимагає від директора Нацбезпеки США через 30 днів після кожних федеральних виборів доповідати Конгресу про втручання Росії.

Ван Холлен і Рубіо відзначили, що, хоча ця поправка працює в правильному напрямку, потрібно доповнити оборонний бюджет формулюваннями, які покликані запобігти майбутнім зовнішні втручання в американські вибори, «ясно давши зрозуміти, що таке втручання буде мати швидкі і серйозні наслідки».

Сенатори наполягають на включенні в документ положень, які дозволять в разі російського втручання у вибори вводити додаткові обмеження щодо енергетичного, банківського та оборонного секторів економіки Росії. Крім того, вони пропонують включити в документ можливість введення персональних санкцій проти російських олігархів і політичних діячів. На думку Ван Холлен і Рубіо, в нинішньому вигляді поправка буде обмежено впливати на суверенний борг Росії через його невеликий розмір.

Фото: Alex Wong / Getty Images

Поділитись