Ще один предентент у кандидати приніс документи до ЦВК

Ще один предентент у кандидати приніс документи до ЦВК

Центральна виборча комісія продовжує прийом документів від претендентів на кандидатство у Президенти України. Про це повідомляє прес-служба ЦВК.


Сьогодні, 17 січня, документи подав позафракційний народний депутат Олександр Шевченко. Його на своєму з’їзді висунула кандидатом у президенти партія “УКРОП”. Тепер у ЦВК є 5 днів, аби цю заявку розглянути.

Вчора, 16 січня, документи до ЦВК, як самовисуванець, приніс Роман Насіров, колишній голова Державної фіскальної служби, підозрюваний у корупційних схемах. Того ж дня папери подала, теж як самовисуванець, Ольга Богомолець, днем раніше – лідер партії “5.10” Геннадій Балашов.

Загалом, станом на 17 січня, Центральна виборча комісія зареєструвала вісьмох кандидатів у Президенти. Це – Ігор Шевченко, екс-міністр екології, Сергій Каплін – лідер Соціал-демократичної партії, Валентин Наливайченко – колишній голова СБУ та лідер партії “Громадсько-політичний рух”, самовисуванець Віталій Скоцик, міський голова Львова, лідер “Об’єднання “Самопоміч” Андрій Садовий, голова партії “Наші” Євген Мураєв, голова партії “Громадянська позиція”Анатолій Гриценко й самовисуванець Віталій Купрій.

Нагадаємо, за даними грудневих соціологічних опитувань, у рейтингу виборів президента 2019 лідирує голова ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко. У п’ятірці лідерів також: шоумен Володимир Зеленський, чинний президент Петро Порошенко, голова партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко і кандидат від політичного об’єднання “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко.

Вибори президента відбудуться 31 березня.

Поділитись