Росіяни отримують відмову у виплаті пенсії через неофіційне працевлаштування

Росіяни отримують відмову у виплаті пенсії через неофіційне працевлаштування

У 2018 році без частини пенсії через не зарахованого Пенсійним фондом Росії робочого стажу залишилися 170,5 тисяч росіян.

Роком раніше таких пенсіонерів було 125,4 тисячі, повідомляє Life.

“При розрахунку пенсії не зарахували п’ять років трудового стажу. У трудовій книжці при прийомі на роботу неправильно записали мою дату народження, на що посилаються працівники Пенсійного фонду, і нерозбірлива печатка”, – поскаржилася користувачка на сайті юридичної консультації.

Часто росіяни отримують відмову у виплаті пенсії через неофіційного працевлаштування, при якому роботодавець не робить відрахування до Пенсійного фонду. Ще однією причиною недоотримання виплат залишається втрата даних про стаж роботи.

Крім цього, багато відмови у виплатах пов’язані з правовою безграмотністю населення. Основні помилки, які допускають росіяни, розраховуючи на пенсію: подача заявки на нарахування виплати завчасно і її неправильне оформлення.

У Росії з 2019 року розпочалося поступове підвищення пенсійного віку, що дає право на страхові виплати. До 2028 року пенсійний вік для чоловіків збільшиться з 60 до 65 років, для жінок – з 55 до 60 років.

Фото Pixabay.

Поділитись