Росія поступово втрачає контроль над Україною

Росія поступово втрачає контроль над Україною

В епоху політики «темних конячок», коли несистемні політики та нові партії за останні три роки здобули владу у США, Франції, Італії, Мексиці, Бразилії та інших країнах, уже важко когось чимось здивувати. Але політична трансформація в Україні – це щось інше. Це відповідь на гіперагресивну зовнішню політику гігантського сусіда на сході. Це відображення неспроможності Росії керувати подіями всередині України, яка століттями виступала її молодшим партнером. Це також можливість для українців стартувати з нуля.

Як інформує 1NEWS, про це йдеться у публікації американського видання Time.

Спочатку Володимир Зеленський з небаченою підтримкою на рівні 73% переміг на президентських виборах, випередивши чинного президента та колишнього прем’єр-міністра. Тепер його партія перемогла на парламентських виборах і отримала абсолютну більшість у Верховній Раді. Жодній політичній силі раніше цього не вдавалось. Російські чиновники уважно стежать за усіма цими подіями в Україні і, можливо, почуваються трохи безсилими.

Через п’ять років після того, як українські протестувальники змусили колишнього президента Віктора Януковича, втекти до Росії, Кремль так і не досягнув успіху, щоб відновити власний статус кво в українській політиці. Крим залишається в російських руках і РФ продовжує підтримувати сепаратистів на Донбасі, але цим вони не добились великих поступок з боку Києва та не перешкодили поглибленню політичних та економічних зв’язків України з Європою.

Популярність Зеленського та його партії унеможливила будь-який реальний вплив Росії на підсумки виборів в Україні. За останні 5 років стало зрозуміло, якщо Україна коли-небудь стане безпечною та процвітаючою державою, то Росія нічого не зможе з цим вдіяти. Президент України повинен зараз перейти до управління делікатними відносинами з Росією, продовжуючи співпрацю із західними урядами та кредиторами, шукаючи спосіб закінчити війну з сепаратистами та розчавивши корупцію, яка давно отруїла політику та підірвала економіку його країни.

Поділитись