Росію звинуватили в перекритті чверті Чорного моря

Росію звинуватили в перекритті чверті Чорного моря

 Про це повідомляє «Український мілітарний портал» з посиланням на дані міжнародних приписів для мореплавців.

За даними порталу, мова йде про п’ять районів загальною площею 118,5 тисячі квадратних кілометрів. У приписах, зокрема, йдеться про небезпеку навігації в зв’язку з проведенням заходів бойової підготовки. «Фактично зазначені райони перекривають звичні і рекомендовані міжнародні морські судноплавні шляхи в Болгарію, Грузію, Румунію і Україну, майже блокуючи морське сполучення з цими країнами», – зазначає видання.

Обмеження діють з 24 липня до 19 серпня. Останній раз Росія видавала подібні приписи перед початком навчань Sea Breeze-2019. Тоді небезпечним для судноплавства оголосили район площею у вісім тисяч квадратних кілометрів, де повинна була розташуватися одна з локацій маневрів.

З 1 по 12 липня в Чорному морі пройшли навчання НАТО Sea Breeze-2019. У маневрах були задіяні 19 країн, 32 кораблі і близько тисячі чоловік особового складу морської піхоти. Російський МЗС назвав їх проведення «небезпечної ідеєю». Одночасно з Sea Breeze російські військові також провели планові навчання в Чорному морі. У заході були задіяні близько 10 кораблів, у тому числі великі десантні кораблі «Азов» і «Цезар Куніков».

Поділитись