Рішення Всесвітнього антидопінгового агентства вдарило по бюджету Росії

Рішення Всесвітнього антидопінгового агентства вдарило по бюджету Росії

Через позбавлення Московської антидопінгової лабораторії ліцензії Російське антидопінгове агентство понесе додаткові фінансові витрати, повідомила заступник гендиректора РУСАДА Маргарита Пахноцька.


За її словами, на РУСАДА лягає «додатковий фінансовий тягар», так як доведеться «відправляти допінг-проби крові в закордонні лабораторії», що «пов’язане з серйозними витратами». Крім того, «термін зберігання такої проби куди коротше, ніж допінг-проби сечі».

У свою чергу гендиректор РУСАДА Юрій Ганус заявив, що ситуацію «розглядають з точки зору логістики».

«Ми працюємо стабільно і нормально, нікого не підводимо, у нас досить хороша репутація серед закордонних лабораторій», – сказав він, пообіцявши докласти всіх зусиль, щоб «бути в рамках існуючого бюджету».

Ганус зазначив, що рішення Всесвітнього антидопінгового агентства не стало «великою несподіванкою», але є «проблема в вартості».

“З якими лабораторіями будемо співпрацювати? Це коло лабораторій, з яким ми вже працювали. Це Кельн (Німеччина), Гент (Бельгія), крім усього іншого можливий Стокгольм (Швеція), дивимося Польщу, а також можливий Рим (Італія)”, – повідомив він.

Нагадаємо, ВАДА позбавило ліцензії Московську антидопінгову лабораторію.

Поділитись