Процес передачі земель тергромадам завершиться до кінця року

Процес передачі земель тергромадам завершиться до кінця року

Процедура передачі сільгоспземель об’єднаним територіальним громадам (ОТГ) буде завершено до грудня 2018 року. Про це повідомив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк на прес-конференції “Аграрна весна: поточні виклики та перспективи галузі”.

“До грудня завершиться процес передачі земель по всіх 660 тергромадах”, – сказав урядовець.

На сьогоднішній день, за словами Мартинюка, вже передано трохи більше 20 тис. га землі 13 територіальним об’єднанням. Процес відбувається з невеликим відставанням від графіку через погодні умови, пише Укрінформ.

З 1 лютого розпочався процес передачі земель за межами населених пунктів у власність об’єднаним громадам.

Уряд надав розпорядження Державній службі з питань геодезії, картографії та кадастру з 1 лютого 2018 року провести інвентаризацію таких земель з подальшою передачею земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність відповідних об’єднаних територіальних громад відповідно до статті 117 Земельного кодексу України.
Читайте також: Ринок землі надасть потужний імпульс агробізнесу в Україні – Мінагро

Також відтепер передача таких земельних ділянок в користування (виключно шляхом проведення аукціонів) або у власність буде здійснюватись тільки за погодженням з об’єднаними територіальними громадами та після прийняття ними рішення відповідно до статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, йдеться про 760 тис. гектарів.

Поділитись