Президент Зеленський скасував укази, які заважали бізнесу

Президент Зеленський скасував укази, які заважали бізнесу

Президент України Володимир Зеленський провів “інвентаризацію” указів, які впливають на економіку України та скасував понад 60 указів, які заважали бізнесу.

“Наша команда в Адміністрації президента не марнує часу. Ми провели повну інвентаризацію указів президента. Це укази, які втручаються в економіку, і сьогодні вони скасовані. Це все уже історія”, – сказав він під час форуму «Діалог бізнесу та влади».

За словами прес-секретаря президента Юлії Мендель, дерегуляція і створення сприятливих умов для ведення бізнесу є одним з пріоритетів команди президента.

“Він скасував низку вимог, які заважали бізнесу працювати. Це 161 указ. Із ключового. Відсьогодні скасовано штраф у п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми за порушення касової дисципліни. І друге. Скасовано мінімальний розмір оплати послуг нотаріусів. Тепер нотаріусам можна буде платити менше 1% від вартості нерухомості. Ринок нотаріальних послуг є дуже конкурентним, а наявність такого «бонусу» його викривляла та призводила до виникнення “сірого” ринку, коли якась частина платежу повертається клієнтові “під столом”, – розповіла вона.

На сайті глави держави вже опубліковано указ про втрату чинності 61 указу президента, які стосуються регулювання діяльності у сфері економіки.

Поділитись