Нова міністр соцполітики обіцяє почати роботу над індексацією пенсій

Нова міністр соцполітики обіцяє почати роботу над індексацією пенсій

11 мільйонів пенсіонерів в цьому році обов’язково отримають індексацію виплат. Перерахунок повинен був пройти в березні, проте його відклали.

Про це нова Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила в ефірі передачі “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Шановні наші пенсіонери! Близько 11 мільйонів пенсіонерів в цьому році обов’язково отримають індексовані пенсії. Обов’язково. Це підвищення буде протягом року здійснено. Ми починаємо цю роботу вже з 1 квітня”, – сказала Лазебеная.

Також чиновниця нагадала, що пенсії повинні бути підвищені на 11% в рік. У той же час, вона пояснила, чому з 1 березня не відбулося переіндексації пенсій.

Вона зазначила, що для багатьох людей відсутність індексації було незвичайним, оскільки протягом декількох років пенсіонери отримували підвищення саме в цей день. Однак, за її словами, з 2017 року цю цифру 1 березня – прибрали. Чиновник вважає, що швидше за все, цю дату потрібно повернути.

Окрему увагу міністр звернула на нерівність пенсій, яка зараз є.

“Між виплатами людей, які пішли 2 роки тому, і 20 – велика різниця. Нам треба осучаснювати їх пенсії, тому що це несправедливо. Відповідно, і переіндексацію отримувати на різні суми: один – 2 тис, інший – до ста гривень. Ми це скорегуємо, підготуємо програму”, – сказала Лазебна.

Поділитись