Німецький політолог Рар пояснив, чому Україна втратила шанс на вступ до ЄС та НАТО

Німецький політолог Рар пояснив, чому Україна втратила шанс на вступ до ЄС та НАТО

Україна упустила шанс стати членом Європейського Союзу і вступити в НАТО.

З відповідною заявою виступив німецький політолог Олександр Рар на YouTube-каналі «Союз блогерів України». За його словами, Київ міг вступити в ЄС, якби проводив необхідні реформи протягом останніх 15 років. На початку 2000-х років об’єднання європейських держав було багатшим і сильнішим, а шанси України потрапити в нього були вище. «Зараз розширення Європейського союзу на схід не буде. Просто на Україні це повинні розуміти», – зазначив Рар.

Розмірковуючи про можливість Києва стати членом НАТО, політолог пояснив, що цей крок призведе до конфронтації з Росією. «Я не можу собі ні за яких обставин на сьогоднішній день уявити, що така країна, як Україна, може стати членом ЄС або НАТО», – підкреслив він. Рар додав, що європейці не будуть приймати Україна, поки вона знаходиться в «нереформованому стані».

Раніше шанси України на вступ до НАТО оцінила колишній держсекретар США Кондоліза Райс. За її словами, в даний момент членство України в Північноатлантичному альянсі не представляється можливим через складнощі отримання консенсусу.

У лютому екс-президент Петро Порошенко підписав зміни до Конституції країни, що закріплюють курс країни на вступ до НАТО і ЄС. У січні міністр закордонних справ Павло Клімкін визнав, що найближчим часом Україна не зможе вступити в НАТО і ЄС. За його словами, це питання середньострокової перспективи.

Поділитись