Німецькі лікарі вважають, що у Меркель рідкісний недуг

Німецькі лікарі вважають, що у Меркель рідкісний недуг

Керівник клініки нейрології та клінічної нейрофізіології Німеччини Уве Янке проаналізував відеозаписи та іншу інформацію про приступи тремор німецького канцлера Ангели Меркель і розповів про її  діагноз.

За словами Янке, тремор, який спостерігається у канцлерки, може свідчити про серйозні проблеми зі здоров’ям, у тому числі про розсіяний склероз або хворобу Паркінсона. Однак, як уточнив медик, деякі симптоми дозволяють зробити висновок, що не все так погано.

Янке зауважив, що у Меркель виникає тремтіння, тільки коли вона стоїть. Коли ж канцлер починає рухатися, все проходить. З цього випливає, що у Меркель може бути рідкісний недуг – ортостатичний тремор. Як зазначив лікар, хвороба не є небезпечною, і вона як раз характеризується появою тремтіння в ті моменти, коли людина стоїть. Він додав, що існують препарати, що допомагають контролювати недугу.

Вперше про нездужання німецького канцлера Ангели Меркель почали говорити в червні під час зустрічі з лідером України Володимиром Зеленським. Тоді канцлер зблідла і затремтіла під час фотографування.

Фото Gettyimages.

Поділитись