Німеччина підрахувала збитки Євросоюзу від антиросійських санкцій

Німеччина підрахувала збитки Євросоюзу від антиросійських санкцій

Санкції проти Росії щорічно обходяться Євросоюзу в € 21 млрд.

До такого висновку прийшли експерти Інституту економічних досліджень Ifo. Дослідження було зроблено на замовлення торгово-промислової палати Дюссельдорфа.

«Санкції щодо Росії щорічно обходяться економіці Німеччини в € 5,45 млрд. Для Європейського союзу витрати становлять € 21 млрд», – розповів керуючий директор ТПП Дюссельдорфа Грегор Берґгауз.

При цьому найбільше через антиросійських санкцій постраждали обробна і хімічна промисловості, а також автомобілебудування та машинобудування.

На думку автора дослідження і керівниці центру Ifo з питань зовнішньої економіки Лісандро Флах, скасування санкцій сприятливо позначиться як на російській, так і на німецькій економіці. Особливо від цього виграє східна частина Німеччини.
Керівник Центру сприяння економічному співробітництву між Німеччиною і Росією при ТПП Аарон Решке також додав, що при скасуванні санкцій ФРН зможе збільшити свій експорт в Росію більш ніж на 15%.

«Дослідження ще раз показує, що з економічної точки зору санкції призводять тільки до програшів по обидва боки», – підсумував Берґ

Поділитись