Канада планує вводити санкції проти тих громадян, які відмовляться від вакцинації

Канада планує вводити санкції проти тих громадян, які відмовляться від вакцинації

Вакцинація від коронавірусу в Канаді буде проходити добровільно, проте громадяни, які відмовилися від препарату можуть зіткнутися з низкою обмежень, попередила міністр охорони здоров’я провінції Онтаріо Крістін Елліот.

Її слова передає телекомпанія Global News.

Оголошуючи плани провінції з розповсюдження вакцини проти COVID-19, вона підкреслила, що влада не може нікого примусити пройти процедуру, і зі свого боку можуть лише попросити канадців убезпечити себе і близьких.

При цьому вона не виключила, що ті, хто відмовилися від прийому препарату можуть зіткнутися з низкою обмежень.

«Відмова від вакцини може стати причиною введення обмежень щодо поїздок або інших заборон, все буде залежати від людей, вони самі повинні зробити вибір виходячи з того, що для них важливіше», – додала Елліот.

Глава відомства заявила, що вакцинація захистить не тільки жителів країни, а й її економіку, освітню систему, а також систему охорони здоров’я.

Слова міністра пролунали після того, як в ході заходу один з місцевих журналістів запитав, чи можуть в майбутньому різні інститути вимагати докази того, що людина прийняла препарат від коронавируса.

Відреагувавши на питання, прем’єр провінції Дуг Форд відповів, що «змушувати кожної людини» проходити процедуру було б незаконно, проте, як підкреслили в RT, наступні зауваження Елліот дозволяють зробити висновок про те, що уряд може вдатися до примусової тактиці.

Поділитись