Кравчук: Росію потрібно відключити від SWIFT і посилити санкції

Кравчук: Росію потрібно відключити від SWIFT і посилити санкції

Перший президент України, глава делегації Києва в контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук запропонував відключити Російську Федерацію від міжнародної розрахункової системи SWIFT і посилити санкції проти Москви.

Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна-24». Кравчук заявив, що через рік після останніх переговорів лідерів країн «нормандської четвірки» в Парижі (Німеччина, Франція, Росія, Україна) ніяких істотних зрушень на переговорах в Мінську домогтися не вдалося. У зв’язку з цим українська сторона має намір поміняти тактику.

Єдине, що вдалося зробити, так це досягти домовленостей про додаткові заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню, який почав діяти з 27 липня, зазначив Кравчук.

«Більше якихось конкретних кроків до миру не зроблено», – вважає політик. Якщо до кінця 2020 року нічого не відбудеться, то на початку 2021 року біля Києва виникне «новий стандарт нашого розуміння ситуації».

Під цим «новим стандартом» Кравчук має на увазі посилення санкцій проти Росії і відключення її від міжнародної розрахункової системи SWIFT.

Варто відзначити, що ні те, ні інше Україна зробити самостійно не може. Вона буде просити про це західні країни.

Поділитись