Лукашенка розлютили санкції МОК проти сина: з Росії “боржок”

Лукашенка розлютили санкції МОК проти сина: з Росії “боржок”

Глава Білорусі Олександр Лукашенко емоційно відреагував на санкції Міжнародного олімпійського комітету (МОК) проти нього і його оточення.

Особливе обурення політика викликали обмеження проти його сина Віктора. Лукашенко зажадав від Росії втрутитися в ситуацію, нагадавши про «моральний борг» Москви після Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро.

«Треба нам звернутися в суд. Нехай Бах (президент МОК Томас Бах) і банда розкажуть, у чому моя вина», – заявив Лукашенко у вівторок, 8 грудня. Політик додав, що не брав участі в заходах МОК протягом останніх 25 років і не планував в майбутньому, проте все одно не згоден з рішенням комітету.

«І добре я, навіщо дітей чіпаєте?» – обурився Лукашенко, говорячи про санкції МОК проти його старшого сина Віктора – він займає пост віце-президента Національного Олімпійського комітету (НОК) Білорусі, тоді як сам Лукашенко є президентом організації.

Глава Білорусі підкреслив, що в цих умовах чекає реакції від Москви, натякаючи на події 2016 року.

Тоді російські спортсмени були відсторонені від Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро. Після цього член паралімпійської збірної Білорусі Андрій Фомочкін вийшов на церемонію відкриття Ігор з російським прапором, за що був позбавлений акредитації.

Поділитись