У Німеччині назвали умову розширення санкцій ЄС проти Білорусі

У Німеччині назвали умову розширення санкцій ЄС проти Білорусі

Білоруські санкції ЄС будуть розширені в разі, якщо президент Олександр Лукашенко не піде на поступки, санкції націлені проти основних прихильників влади в Мінську, заявив глава МЗС ФРН Хайко Маас на міжнародній конференції Мінський форум.


Форум проводиться в цьому році в 18-й раз, але вперше в онлайн-форматі в зв’язку з пандемією коронавірусу.

“Оскільки Лукашенко і його правляча кліка продовжують покладатися на кийки замість серйозного національного діалогу, ми в Європейському союзі ввели санкції і недавно посилили їх. І якщо Лукашенко і його прихильники не поступляться, ми розширимо ці санкції. Важливо відзначити, що ми націлені за допомогою санкцій на стовпи режиму Лукашенка”, – заявив Маас.

Міністр додав, що “криза останніх місяців докорінно змінив Білорусь: руйнується стара система – зростає нова Білорусь”, в зв’язку з цим “нас всіх об’єднує те, що ми хочемо допомогти цій новій Білорусі прорватися”. Однак є “людина, яка відмовляється від діалогу і садить у в’язницю тисячі ні в чому не винних білорусів”, сказав Маас, маючи на увазі президента Лукашенка. Він знову пообіцяв екс-кандидату в президенти Білорусі Світлані Тіхановській, яка бере участь в Мінському форумі, підтримку “Німеччини і Європи”.

Поділитись