На Луганщині не транслюється українське ТБ

На Луганщині не транслюється українське ТБ

Мешканці підконтрольної українській владі території Луганської області не можуть дивитися українське телебачення. Причина – знеструмлення об’єктів концерну РРТ за борги за електроенергію. Про це йдеться на сайті НСЖУ, передає Newformat.info.

Українські телеканали недоступні для мешканців Станиці Луганської, Сватового, Біловодська, Мілового, Новопскова, Лисичанська, йдеться в заяві Луганської регіональної організації Національної спілки журналістів України та колективу філії ПАТ НСТУ «UA:Донбас» на ім’я перших осіб держави.

«Через борг перед ТОВ «ЛЕО» з четверга знеструмлено вежу в м. Лисичанську. Через це замість українських радіо- та телеканалів на аналогічних частотах ведуть мовлення пропагандистські радіостанції і телеканали, що розташовані на окупованій території. Така ситуація викликає негативну реакцію жителів Луганської області, тим паче у передвиборчий період. Вона шкодить репутації української влади і перешкоджає вчасному і всебічному інформуванню жителів Луганщини», – зазначається в заяві, адресованій Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прем’єр-міністру України, секретарю РНБО, командувачу Об’єднаних сил, голові Служби безпеки України, народним депутатам.

Співзасновник газети «Сватівські відомості» Андрій Крюков розповів Національній спілці журналістів України, що мешканці району телефонують до редакції газети по бодай якусь інформацію про те, коли ж запрацюють українські канали.

«Люди обурюються і однозначно пов’язуть те, що коїться, з виборами. У читачів одне питання: а коли увімкнуть телебачення? Про це мовчать в обласній і в районній держадміністрації. Ніхто нічого не пояснює. З Києва теж жодних пояснень немає. Таке враження, наче Луганську й Донецьку області «здають».

За словами співрозмовника, люди налаштовують кімнатні антени, намагаючись упіймати сигнал. І ловлять російські телеканали або канали з окупованої території.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись