На Донеччині викрили колишніх пособників бойовиків

На Донеччині викрили колишніх пособників бойовиків

На Донеччині правоохоронці викрили маріупольця, який приєднався до бойовиків у 2014 році, а також жительку Макіївки, яка впродовж двох років працювала в одній з колоній так званої “ДНР”.

Про це  повідомили у Центральному відділі областної поліції, передает “УНН”.

Так, у Маріуполі викрили колишнього пособника бойовиків. Оперативники та слідчі встановили, що у квітні 2014 року 39-річний місцевий житель вступив до лав бойовиків. Чоловік не тільки брав участь у мітингах терористичної “ДНР”, але й охороняв захоплену адмінбудівлю Маріупольської міської ради.

При проведенні слідчих дій екс-найманець повідомив, що провів в рядах незаконних збройних формувань 2 місяці, але згодом розчарувався та покинув лави так званої “ДНР”. Наразі йому обирається запобіжний захід.

Колишню працівницю колонії Макіївки правоохоронці викрили під час спроби перетнути блокпост поблизу Волновахи.

При перевірці документів громадян автобусу, який прямував з тимчасово окупованої території, співробітники Волновахського відділу поліції викрили 25-річну жительку Макіївки. Дівчина з вересня 2014 по серпень 2016 року працювала в одній з колоній терористичної “ДНР”. Згодом макіївчанка залишила «службу».

Обом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ознаками ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись