Лукашенко зробив Путіну пропозицію по інтеграції

Лукашенко зробив Путіну пропозицію по інтеграції

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував президенту Росії Володимиру Путіну вирішити всі спірні питання і підготувати програму стратегії дій по інтеграції до 8 грудня – до 20-річчя Союзного договору.

Як повідомляє ТАСС, Росія і Білорусь не повинні винести жодної проблеми “за межі цього терміну”, це “піджимає”, заявив Лукашенко.

“Про що ми будемо говорити до 20-річчя?” – поскаржився білоруський лідер. “Нічого буде сказати, якщо ми не знімемо всі питання, які є, і не підпишемо програму, яка визначить стратегію наших подальших дій”, – додав він.

9 липня на зустрічі з держсекретарем Росії Григорієм Рапотою Лукашенко поскаржився, що під час переговорів про інтеграцію з боку Росії звучать одні тільки обіцянки, які не виконуються. При цьому політик підкреслив, що немає необхідності в об’єднанні двох країн або навіть розмов про це. Путін в кінці червня також заявив, що питання не стоїть про об’єднання Росії і Білорусі в одну державу. В адміністрації Лукашенка підкреслювали, що Мінськ буде оцінювати пропозиції Москви щодо подальшої інтеграції виходячи з ідеї “безумовного збереження суверенітету” республіки.

Фото РИА Новости.

Поділитись