Країни НАТО очікують реакцію Вашингтона на ракетні удари Ірану

Країни НАТО очікують реакцію Вашингтона на ракетні удари Ірану

Європейські держави НАТО очікують реакцію США на ракетні удари Ірану по американських військових баз в Іраку.

Про це повідомило дипломатичне джерело в Брюсселі.”Європейські союзники (країни НАТО) очікують кроків Вашингтона, реакція альянсу буде після цього”, – сказав він.

“США приймають самостійні рішення по Ірану без жодних консультацій з НАТО, як це було з усіма останніми авіаударами. У цих умовах альянс чекає реакції Вашингтона”, – зазначив інший дипломат.

У штаб-квартирі НАТО поки ніяк не прокоментували ракетні удари по базах США в Іраку.

У вівторок в Брюсселі пройшло екстрене засідання Північноатлантичної ради на рівні послів, на якому США домагалися від країн НАТО підтримки своїх дій по Ірану в рамках дотримання принципу північноатлантичної солідарності. За підсумками зустрічі генсек НАТО заявив, що всі союзники закликали Іран до стриманості у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані в результаті американського авіаудару. Він не відповів на питання журналістів, чи висловлювалися на зустрічі заклики до стриманості з боку США. Йенс Столтенберг лише підкреслив, що всі країни НАТО висловилися за збереження антитерористичної коаліції під керівництвом США, що базується в Іраку.

Ряд країн НАТО у вівторок почали евакуацію з Багдада своїх військових зі складу небойової Тренувальної місії НАТО в Іраку, в рамках якої 500 інструкторів з різних держав альянсу навчали іракських військових.

Поділитись