Китай обігнав Росію в рейтингу оборонних компаній

Китай обігнав Росію в рейтингу оборонних компаній

Китайські компанії вперше увійшли до рейтингу 100 найбільших військово-промислових постачальників за версією Defense News, обігнавши російські підприємства.


У рейтингу 2019 року в першій десятці значаться такі китайські компанії, як AVIC (Aviation Industry Corporation of China), Norinco (China North Industries Group Corporation Limited) і CASIC (China Aerospace Science and Industry Corporation). Всього в рейтингу знаходяться вісім компаній з Піднебесної.

Найвищу позицію у списку серед російських компаній займає «Алмаз-Антей», що знаходиться на 15-му місці. Також в рейтингу присутній ще одна компанія з Росії – корпорація «Тактичне Ракетне Озброєння», що займає 32-е місце.

Першу четвірку рейтингу зайняли компанії з США. Лідером стала Lockheed Martin. Друге місце зайняв Boeing, третє – Northrop Grumman, четверте – Raytheon.

Defense News відзначає, що європейські та російські військово-промислові компанії змушені боротися за зовнішні ринки, тоді як Китаю і США досить внутрішніх. У квітні стало відомо, що, згідно з доповіддю про тенденції у військових витратах Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, оборонний бюджет Росії в 2018 році склав 61,4 мільярда доларів, в результаті чого за цим показником країна вперше з 2006 року опустилася на шосте місце.

До 2018 року включно китайські постачальники військової техніки в переліку представлені не були.

Поділитись