Кількість військових підрозділів для виконання спільних завдань з НАТО збільшиться

Кількість військових підрозділів для виконання спільних завдань з НАТО збільшиться

Кабмін України планує за 5 років поетапно наростити чисельність підрозділів збройних сил, здатних до виконання спільних завдань з підрозділами країн-партнерів НАТО.

Це випливає з програми діяльності уряду, оприлюдненій в понеділок на сайті Верховної ради.
“В рамках євроатлантичної інтеграції ми почнемо поетапне нарощування кількості підрозділів, здатних до виконання спільних завдань з відповідними підрозділами країн-партнерів. Для цього ми впровадимо управлінські принципи НАТО в системі об’єднаного керівництва силами оборони і військового управління збройними силами України”, – йдеться в програмі.

Кабмін планує почати створення нової системи територіальної оборони України із залученням широких верств населення. “Програми підготовки офіцерів та сержантів передбачають вивчення доктрин, процедур і стандартів НАТО, придбання відповідного рівня знання іноземної мови та формування необхідних лідерських якостей”, – йдеться в документі.

Згідно із законодавством, після затвердження програми дій Кабміну уряд отримує імунітет на рік і не може бути достроково відправлений у відставку.

Парламент України в лютому прийняв зміни до Конституції, якими закріплюється курс країни в ЄС і НАТО. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше заявив, що для вступу в альянс України потрібно досягти ряду критеріїв, на реалізацію яких піде багато часу.

Фото АР.

Поділитись