Головнокомандувач ЗСУ подав до суду на Міністерство оборони

Головнокомандувач ЗСУ подав до суду на Міністерство оборони

Головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Руслан Хомчак подав заяву до Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати дисциплінарне стягнення за результатами службового розслідування Міноборони країни.

Про це повідомляють «Українські Новини» з посиланням на матеріали суду.

Хомчак просить визнати протиправними дії посадових осіб відомства в ході проведення розслідування, обставини якого засекречені.

Відомо, що через розслідування до суду також звернулися начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Корнійчук і головнокомандувач Військово-повітряних сил (ВПС) Сергій Дроздов.

За даними видання, глава Міноборони України Андрій Таран в листопаді минулого року оголосив сувору догану Дроздову і Корнійчуку, щодо Хомчака відомство винесло дисциплінарне стягнення. У зв’язку з цим всі троє звернулися до суду з проханням визнати накази відомства незаконними і скасувати їх.

У грудні минулого року державне бюро розслідувань України (ДБР) пред’явило звинувачення в халатності головнокомандувачу Військово-повітряних сил (ВПС) країни Сергію Дроздову у кримінальній справі про катастрофу військового літака Ан-26 в Харківській області.

25 вересня 2020 року в Харківській області розбився військово-транспортний літак Ан-26. Це сталося під час навчального польоту на відстані двох кілометрів від аеропорту. У літаку знаходилися військові льотчики і курсанти Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб, 26 з них загинули.

Поділитись