Джонсон: Лондон готовий надати Києву додаткові кредитні гарантії на $525 млн

Джонсон: Лондон готовий надати Києву додаткові кредитні гарантії на $525 млн

Великобританія готова надати Україні додаткові кредитні гарантії у розмірі £429 млн ($525 млн) за лінією Світового банку.

Про це йдеться у поширеній у суботу ввечері заяві канцелярії британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона.

“Український уряд побоюється, що до осені у нього закінчаться фінансові ресурси, якщо йому не надати термінової фінансової допомоги. Щоб допомогти впоратися з тиском, Великобританія готова запропонувати чергові $525 млн як гарантії по лінії Світового банку пізніше в поточному році”, – сказано в повідомленні.

У ньому зазначається, що Великобританія надала Україні економічну та гуманітарну допомогу на суму £1,5 млрд ($1,8 млрд), у тому числі кредити за допомогою Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку на суму до £1,3 млрд ($1 5 млрд). Крім того, Лондон надав київській владі військову допомогу у розмірі £1,3 млрд ($1,5 млрд).

У заяві канцелярії Джонсона, оприлюдненій напередодні саміту країн Групи семи (G7), наголошується, що “будь-який сигнал про втому чи нерішучість Заходу з питання підтримки України буде на руку” РФ. На зустрічі лідерів G7, яка пройде 26-28 червня в замку Ельмау поряд із містом Гарміш-Партенкірхен (федеральна земля Баварія) на півдні Німеччини, британський прем’єр має намір закликати західних союзників продовжувати чинити тиск на Росію, уточнюється в повідомленні.

Поділитись