До кінця року вартість хліба зросте до 10%

До кінця року вартість хліба зросте до 10%

До кінця 2018 року слід очікувати помірне зростання вартості недорогих соціальних сортів – до 10% при самому негативному сценарії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«На це буде впливати інфляція, яка пришвидшиться з вересня, девальвація гривні та зростання світової ціни. А середні за вартістю сорти будуть зростати меншими темпами, оскільки прибутковість виробників на ньому й так достатня», — пояснив експерт.

Як повідомляє landlord.ua, за його словами, поступове підняття вартості хліба буде відбуватись і наступного року, але темпи зростання будуть уже менші.

«Оскільки 1 січня 2019 року очікуємо чергове оновлення розміру мінімалки, то відбудеться і пов’язане з неї зростання ціни хліба протягом січня-лютого. За споживанням хліба Україна майже в 2 рази випереджає Францію, де з’їдається 54кг на кожного порівняно з нашими 105кг на рік. Але Туреччина має ще більший рівень споживання – 124кг на людину на рік», — каже фахівець.

Та додав, що за рік – з липня 2017 року по липень 2018 року – соціальний білий хліб подорожчав у середньому по країні на 28%, або на 3,4 грн.

Поділитись