Для телеканалів “112.Украіна” і ZIK призначено позапланові перевірки

Для телеканалів “112.Украіна” і ZIK призначено позапланові перевірки

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалам “112.Украіна” і ZIK, повідомила прес-служба регулятора.

“Національна рада на засіданні 9 січня призначила позапланові виїзні перевірки ТОВ “ТРК “Нові комунікації” (логотип ZIK) і ТОВ “ТРК” 112 ТВ “(логотип (“112.Украіна”) через зафіксовані в ефірі ознаки порушення норм закону України “Про телебачення і радіомовлення” та закону України “Про інформацію”, – йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, перевірка телеканалу ZIK пов’язана з телепередачею “Кожен з нас президент”, де експертами були колишній депутат Верховної ради Надія Савченко та депутат від партії “Опозиційна платформа – За життя” Ренат Кузьмін.

Як наголошується, підставою для перевірки каналу “112.Украіна” стали результати моніторингу ефіру за серпень-грудень. Було встановлено, що в ряді передач телеканал допустив висловлювання гостей, які порушують законодавство України про телебачення і радіомовлення.

Раніше парламент України створив комісію з розслідування діяльності телеканалів “112.Украіна”, NewsOne і ZIK та забезпечення протидії “інформаційного впливу” Росії.

Поділитись