Директора поштового відділення на Волині підозрюють у крадіжці

Директора поштового відділення на Волині підозрюють у крадіжці

За процесуального керівництва Ківерцівського відділу Маневицької місцевої прокуратури слідчими Ківерцівського відділу поліції повідомлено про підозру в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем начальнику відділення поштового зв’язку Жидичин Волинської дирекції АТ «Укрпошта».

Як повідомляє прес-служба прокуратури області, упродовж січня 2019 року посадовець систематично вилучав готівку з каси поштового відділення для власних потреб, заволодівши таким чином понад 183 тис. грн. Окрім того,  керівник наклав руку і на продукти харчування вартістю понад 7 тис. грн, які реалізовували у відділенні.

Зазначається, що незаконними діями посадовця Волинській дирекції АТ «Укрпошта» заподіяно збитків на суму понад 190 тис. грн. Він систематично вилучав готівку з каси поштового відділення для власних потреб.

Наразі вже колишньому начальнику відділення повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину. Триває досудове розслідування.

У прес-службі підкреслили, що  заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем санкцією ч. 2 ст. 191 КК України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Поділитись