ЦВК визнала позачергові вибори в Раду такими, що відбулися

ЦВК визнала позачергові вибори в Раду такими, що відбулися

За останніми даними Центральної виборчої комісії, партія прихильників президента країни “Слуга народу” випереджає всіх опонентів, набираючи 42,45% голосів.


Центральна виборча комісія України визнала позачергові парламентські вибори, які пройшли 21 липня, такими, що відбулися. Про це заявила глава ЦВК Тетяна Сліпачук.

“На сьогодні можна говорити, що таких подій, які поставили б під сумнів проведення цієї парламентської кампанії, немає. Вона відбулася”, – сказала вона.

Партія президента України Володимира Зеленського “Слуга народу” на виборах до Верховної Ради набирає 42,45% голосів, свідчать дані ЦВК України за результатами обробки 50% протоколів.

У парламент проходять ще чотири партії. “Опозиційна платформа – За життя” отримує підтримку в 12,88% голосів, “Європейська солідарність” екс-президента Петра Порошенка – 8,64%, “Батьківщина” колишнього прем’єра Юлії Тимошенко – 8,01% і “Голос” музиканта Святослава Вакарчука – 6,38%.

Партії, що пройшли до парламенту партії отримають 225 мандатів, ще на 199 претендують лідери голосування в одномандатних округах.

Фото АР.

Поділитись