Чоловік помер поблизу пункту пропуску на Донбасі

Чоловік помер поблизу пункту пропуску на Донбасі

На Донбасі поблизу пункту пропуску «Станиця Луганська» помер 73-річний пенсіонер, повідомив інтернет-виданню NEW FORMAT помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян. За його словами, це сталося сьогодні, 21 січня, близько 9 години при переході з тимчасово  окупованої території.

Чоловік 1946 року народження разом з дружиною прямував з боку непідконтрольної Луганщини. За 100-150 метрів від блок-посту йому стало зле. Це помітили українські прикордонники, які й звернулися по допомогу до представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Пенсіонера перевезли до лікарні, але там медики констатували смерть, розповів Олег Слободян.

“До «нульового» блок-посту з боку контрольованої урядом України території пенсіонер не дійшов 100-150 метрів”, — сказав він.

За словами Олега Слободяна, причина смерті не відома, але за попередньою інформацією, чоловік мав хворе серце.

Це вже щонайменше сьома людина, яка померла при переході пунктів пропуску на Донбасі з початку 2019 року. Такі дані наводить фонд «Право на захист», який діє за підтримки ООН та моніторить порушення прав внутрішньо переміщених осіб та інших людей, які постраждали внаслідок конфлікту на Донбасі.

Поділитись