Байден заявив про виконану обіцянку Путіну

Байден заявив про виконану обіцянку Путіну

Президент США Джозеф Байден заявив, що виконав дану російському колезі Володимиру Путіну обіцянку переслідувати кіберзлочинців, де б вони не перебували.

«Коли я зустрічався з президентом Путіним у червні, я ясно сказав, що США вживуть дій, щоб притягнути кіберзлочинців до відповідальності. Ми це зробили сьогодні», – сказав він.

«Ми використовуємо всю міць федерального уряду, щоб перешкодити зловмисній кіберактивності і злочинцям, щоб зміцнити захист у нашій країні, боротися зі зловживанням віртуальною валютою для відмивання викупу, і використовуємо міжнародне співробітництво для того, щоб зруйнувати екосистему вимагання і боротися з притулком програми-вимагачі», – наголосив Байден.

Раніше повідомлялося, що російсько-американську резолюцію щодо норм поведінки в кіберсфері 3 листопада без голосування ухвалив Перший комітет Генасамблеї ООН.

У тексті документа сказано, що Росія та США закликають не допускати застосування інформаційних ресурсів чи технологій «з злочинною чи терористичною метою», а добровільні норми відповідальної поведінки країн можуть знизити ризики для міжнародної безпеки.

Москва та Вашингтон запрошують усі країни приєднатися до правил поведінки у кіберпросторі.

Документ буде винесено на голосування всієї Генасамблеї у грудні.

Поділитись