ФБР провело обшуки у справі про публікацію щоденника дочки Байдена

ФБР провело обшуки у справі про публікацію щоденника дочки Байдена

Співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) провели санкціоновані судом обшуки в Нью-Йорку та окрузі Вестчестер штату Нью-Йорк у справі про вкрадений у жовтні 2020 року щоденник дочки нинішнього президента США Джо Байдена – Ешлі.

Про це повідомляє газета The New York Times.

Розслідування проводилося в будинках колишніх та чинних працівників групи Project Veritas, яка нібито причетна до публікації частини записів Ешлі Байден на одному з ресурсів правого спрямування за півтора тижні до президентських виборів 2020 року. Згідно з джерелами газети, справу ведуть ФБР та федеральні прокурори в Манхеттені.

Про зміст записів не йдеться. У жовтні 2020 року представник сім’ї Байдена повідомив правоохоронним органам про те, що в ході крадіжки пропало кілька речей Ешлі.

Project Veritas стверджує, що не публікувала щоденник, він потрапив до неї через деяких інформаторів. Лідер організації Джеймс О’Кіф розповів, що група отримала повістку до суду і підтвердив, що Project Veritas раніше обговорювала щоденник зі своїми джерелами. На думку О’Кіфа, співробітники групи перебувають у полі зору правоохоронних органів “за передбачуваний злочин, який полягає в тому, що вони виконують свою роботу законно та чесно”.

Поділитись