У США запропонували запровадити нові санкції проти Північного потоку-2

У США запропонували запровадити нові санкції проти Північного потоку-2

У США сенатори від Республіканської партії висунули чергову ініціативу щодо запровадження санкцій проти газопроводу «Північний потік – 2» та внесення відповідних змін до оборонного бюджету країни на 2022 рік.

Про це йдеться на сайті Комітету з міжнародних відносин Сенату Конгресу.

Республіканець Джим Ріш та його п’ять колег запропонували зміни, що передбачають рестрикції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG. У документі зазначено, що президент протягом 15 днів після набуття чинності поправкою має ухвалити обмеження щодо осіб, відповідальних за будівництво та експлуатацію газопроводу.

“Поки [вашингтонська] адміністрація продовжує ігнорувати двопартійну волю Конгресу, ми продовжимо просувати законодавчі ініціативи, які захищають наших союзників та інтереси в Європі, одночасно протидіючи проектам зловмисного впливу Кремля”, – заявив Ріш.

Палата представників Конгресу США у вересні схвалила свою версію оборонного бюджету на 2022 рік. У законопроекті також фігурує ініціатива про санкції проти газопроводу, схожу на запропоновану сенаторами.

У жовтні член палати представників США Майкл Маккол закликав розширити обмеження щодо Росії через підвищення вартості газу на ринку в Європі. Він висловив думку, що РФ спровокувала сплеск цін на блакитне паливо.

Пізніше видання Politico з посиланням на джерела повідомляло, що Вашингтон не вводитиме санкції проти «Північного потоку-2» доти, доки країною керує Джо Байден.

Поділитись