Аваков перебуває на посаді до кінця року на випробувальному терміні

Аваков перебуває на посаді до кінця року на випробувальному терміні

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, як і всі інші міністри, знаходиться в даний час на випробувальному терміні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів під час прес-марафону в Києві.

“Я нічого йому [Авакову] не зобов’язаний і не повинен. Скажемо чесно, є випробувальний термін. Ми хочемо побачити нові обличчя в міністерстві внутрішніх справ. Нова людина в Національній поліції, наскільки я знаю. Точно нова людина в прикордонників – я про це домовлявся з міністром внутрішніх справ і з нашим Кабміном. Потім у нас Національна гвардія оновлена ​”, – перерахував президент.

За його словами, “там дуже багато нових людей, тому є випробувальний термін”. “Я всім міністрам та правоохоронцям сказав відверто, принесіть нам до кінця року реальні справи. Якщо не буде – ми всіх звільнимо”, – сказав Зеленський.

Арсен Аваков обіймає посаду глави МВС з лютого 2014 року. Він і Оксана Маркарова – єдині люди зі старої команди, що залишилися працювати в новому уряді. Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук пояснював, що Авакова залишили в новому уряді, враховуючи, що він “брав участь у забезпеченні проведення чесних виборів”.

Фото РИА Новости.

Поділитись