Астроном Гарварда заявив, що інопланетяни дали сигнал людям в 2017 році

Астроном Гарварда заявив, що інопланетяни дали сигнал людям в 2017 році

Міжзоряний об’єкт, який пролітав через Сонячну систему 19 жовтня 2017 року, міг бути не кометою.

Таку думку висловив глава відділу астрономії Гарварда доктор Аві Лоеб. Він уточнив, що скоріше це була інопланетна технологія, за допомогою якої прибульці намагалися зв’язатися з людьми. Вчений пояснив свою позицію «дивацтвами» пролітає небесного тіла. Зокрема, за його словами, воно рухалося нерівномірно, що зовсім не характерно для комет.

У 2019 дослідники з Університету Меріленда опублікували наукову статтю, в якій теж йдеться про дивацтва Оумуамуа. Так назвали ту саму комету, пише Vice. Наприклад, астрономи відзначили витягнуту форму небесного тіла і його незвичайну траєкторію руху.

Однак вчені засумнівалися і в тому, що це інопланетна технологія. На їхню думку, деяких «дивацтв» недостатньо для подібних висновків. Співавтор статті Метью Найт додав: «Мене вчили не думати абсолютними поняттями, тому я не можу сказати зі 100% упевненістю, що це не були інопланетяни».

Відзначається, що проводилися і інші дослідження. У них вчені доводили і спростовували гіпотезу, що Оумуамуа пов’язана з прибульцями. Лоеб, в свою чергу, підкреслив, що не намагається використовувати «лазівки» і заповнювати їх припущеннями. Він сказав, що вчені просто повинні допускати всі версії.

Поділитись