Асад порушив обіцянку Путіну щодо КВІР

Асад порушив обіцянку Путіну щодо КВІР

«Скляний будинок», розташований на території аеропорту в Дамаску використовується представниками Іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), незважаючи на те, що сирійська влада обіцяли Росії вивести з об’єкта співробітників військово-політичного формування, повідомляє арабське видання The National.


За даними видання, раніше Росія звернула увагу на 180-кімнатну будівля після нальотів ізраїльської авіації на об’єкти, розташовані на території аеропорту. Москва підкреслювала, що готова інвестувати кошти в будівництво нового терміналу, якщо зі «скляного будинку» будуть виведені представники КВІР. Сирійська влада нібито погодилися на угоду. Довгий час будівля вважалася занедбаною.

The National стверджує, що будівля продовжує функціонувати. Зокрема, в січні 2020 року в «скляному будинку» збиралися лідери проіранських загонів, в квітні в ньому з’являвся афганський польовий командир Сайед Хуссейн Муртазаві.

В даний час в приміщеннях «скляного будинку» продовжують працювати співробітники КВІР, які ведуть моніторинг за бойовими діями в Сирії за допомогою безпілотників. Також в будівлі розташований госпіталь, в якому лікуються шиїтські бойовики.

Поділитись