Американців евакуювали з регіону Китаю, зараженого новим вірусом

Американців евакуювали з регіону Китаю, зараженого новим вірусом

США евакуювали 240 своїх громадян із зараженого смертельним коронавірусів регіону Китаю – міста Ухань провінції Хубей.

Про це повідомляє KTUU. Відомо, що «Боїнг-747», що перевозить 240 американців зробив зупинку в міжнародному аеропорту Анкорідж на Алясці. Відзначається, що там буде проведена перевірка здоров’я всіх пасажирів, після чого літак відправиться до Каліфорнії. При цьому в міністерстві охорони здоров’я відзначили, що людей з підозрою на зараження коронавірусів не брали на рейс.

Reuters також повідомляє, що перший японський борт з 206 громадянами цієї країни полетів з Китаю в ніч з 28 на 29 січня, з них двоє мають симптоми захворювання. Росія веде переговори з китайською владою про евакуацію громадян з Ухань і всієї провінції Хубей.

Раніше Держдеп США заявляв, що можливості американської влади евакуювати своїх громадян з Ухань в зв’язку зі спалахом китайського коронавірусу 2019 nCoV обмежені. Пріоритет в цьому питанні віддано тим, хто схильний до більшого ризику заразитися вірусом. Зокрема, мова йде про персонал диппредставництва.

28 січня повідомлялося, що число жертв коронавірусу перевищила 100 осіб. Всього заражено більше чотирьох тисяч чоловік. Перший випадок зараження був зафіксований в Ухані. Випадки зараження, крім Китаю, зафіксовані в Японії, Південній Кореї, Таїланді, США, Німеччини, Австралії. Вірус передається від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, втома і кашель з мокротою.

Поділитись