Зустріч ОПЕК+ щодо ціни на нафту може відбутися 6 квітня

Зустріч ОПЕК+ щодо ціни на нафту може відбутися 6 квітня

Ситуацію на світовому нафтовому ринку потрібно терміново стабілізувати. Представники країн-учасниць ОПЕК + можуть зустрітися на відеоконференції вже у понеділок, 6 квітня.

Про це повідомив «Інтерфакс» з посиланням на Міністерство енергетики Азербайджану. Зустріч ОПЕК + за цінами на нафту може відбутися 6 квітня.

“Зустріч міністрів країн ОПЕК + відбудеться наступного понеділка в форматі відеоконференції. Мета даної зустрічі полягає в стабілізації нафтового ринку”, – йдеться в повідомленні Міненерго Азербайджану.

Знайомий з планами секретаріату ОПЕК + з підготовки зустрічі розповів ЗМІ, що організація готує звернення до нафтовидобувних країн. 2 квітня Саудівська Аравія закликала нафтовидобувні країни терміново зустрітися. Заклик адресували не тільки країнам-учасницям ОПЕК +, а й іншим державам, які в організацію не входять.

На початку березня країни-учасниці ОПEK + не змогли домовитися про скорочення видобутку нафти – на ринку її зараз надлишок. Нафта знецінилася, і котирування стрімко полетіли вниз. Негативно на ситуацію з чорним золотом вплинула і пандемія – потреба в сировині в усьому світі різко скоротилася. Експерти вважають, що один з подальших сценаріїв розвитку подій на нафтовому ринку – це розширення угоди ОПЕК + за участю Сполучених Штатів.

Поділитись