ЗСУ увійшли до населеного пункту Шевченкове на Харківщині

ЗСУ увійшли до населеного пункту Шевченкове на Харківщині

Колона американських бронетранспортерів М113 та турецьких BMC Kirpi увійшла до Шевченкового, яке на півдорозі від Балаклії до Куп’янська.

На даний момент відомо про те, що у складі військової колони знаходиться близько десятка бронетранспортерів М113, 2 бронеавтомобілі BMC Kirpi і кілька легкоброньованих транспортних засобів. Інформація щодо цього підтверджується відповідними відеокадрами, при цьому, що примітно, у складі військової колони відсутня будь-яка важка броньована техніка.

Імовірна відсутність важкої військової техніки може бути обумовлена ​​тим, що, як раніше вже повідомлялося, ЗСУ кардинальним чином змінили свою тактику, почавши використовувати замість маломаневрених танків набагато маневреніші бронетранспортери, які забезпечують можливість перевезення військовослужбовців.

Наразі є відомості про те, що колона бронетехніки вже покинула цей населений пункт. Хоча при цьому, якісь обставини виведення українських військ із Шевченкового залишаються невідомими, так само, як і не називається напрямок пересування військової колони.

Поділитись