ЗСУ розширюють свою присутність на лівому березі Дніпра на Херсонщині

ЗСУ розширюють свою присутність на лівому березі Дніпра на Херсонщині

Сили оборони об’єднали плацдарми на лівому березі Дніпра та перерізали важливу дорогу.

Українські війська розширюють свою присутність на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), які вивчили повідомлення українських та російських військових оглядачів та блогерів.

Так, координатор групи «Інформаційний опір» Костянтин Машовець стверджує, що українським військам вдалося об’єднати принаймні два тактичні плацдарми на Лівобережжі та встановити постійний контроль над територією від Антонівського залізничного мосту на північ від села Пойми до Антонівського автомобільного мосту на північ від Олешок (7 км на південь) Херсона та 4 км від річки Дніпро).

Крім того, українські захисники перерізали прибережну дорогу Олешки-Нова Каховка (53 км на північний схід від Херсона) як мінімум у двох місцях.

Російські військові блогери стверджують, що Сили оборони зайняли нові позиції у Кринках (30 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро) та провели штурми російських позицій на південь та південний захід від населеного пункту. Є повідомлення про просування українських підрозділів у лісові масиви на південь від Кринок.

Також Сили оборони атакували в районі селища Пойма (12 км на схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро), Піщанівки (13 км на схід від Херсона та 3 км від річки Дніпро) та Підстепового (17 км на схід від Херсона та 4 км від річки Дніпро) і намагаються зайняти позиції між Підстеповим та Козачими Таборами (23 км на північний схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро).

Поділитись