ЗСУ перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута

ЗСУ перехопили тактичну ініціативу в районі Бахмута

Україна перехопила тактичну ініціативу в районі Бахмута.

Проо це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

ЗСУ продовжують локальні контрнаступи, які почалися кілька днів тому, але вони досі не є початком нової великої операції, зазначають в ISW.

Аналітики відзначили, що українські сили прорвалися через російські лінії оборони на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута).

Воєнкори також стверджують, що російські сили відступили з позицій на північ від Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції на південь від цього села, але українські війська в населений пункт ще не увійшли, йдеться у звіті ISW.

В ISW відзначили, що заяви ватажка «вагнерівців» Євгєнія Прігожина про відступ російських військ на 570 м на північ від Бахмута відповідають заявам заступниці міністра оборони України Ганни Маляр про те, що українські війська просунулися на 500 метрів у тому ж районі і на 1000 метрів на південь від Бахмута.

Крім того, уточнили аналітики, речник Східних сил полковник Сергій Череватий заявив, що за 18 травня українські війська просунулися на 1700 метрів, а 3-я окрема штурмова бригада повідомила, що контратаки її бійців розширили смугу прориву в районі Бахмута до 2000 метрів в ширину і 700 метрів в глибину.

«Обмежений характер наступальних операцій «Вагнера» в Бахмуті порівняно з локальними українськими контратаками підкреслює втрату російської ініціативи в цьому районі», — вважають експерти.

Поділитись