ЗМІ дали прогноз щодо битви Китаю за Тайвань

ЗМІ дали прогноз щодо битви Китаю за Тайвань

Колишні посадові особи Пентагону та співробітники аналітичного Центру стратегічних та міжнародних досліджень США провели ігри, що симулюють “вторгнення” КНР на Тайвань, у ході яких дійшли висновку, що Пекін зможе потопити більшу частину надводних флотів США та Японії.


Експерти вважають, що Тайвань зможе відобразити “вторгнення”, проте це призведе до значних витрат для американських сил у Тихому океані.

“У 18 із 22 раундів гри… китайські ракети потопили значну частину надводного флоту США та Японії та знищили сотні літаків”, – повідомляють джерела.

Як стверджує експерт, у ході останньої гри США в рамках “чотирьохтижневого конфлікту” втратили 900 винищувачів або штурмовиків, що складає половину військової техніки ВМС та ВПС. У перші дні “конфлікту” Китай також “знищить” ВМС та половину ВПС Тайваню. Однак, зазначає Кансіан, під час “контратак” союзникам вдасться “потопити” близько 150 китайських кораблів.

Раніше армія Тайваню розпочала навчання з артилерійськими стрільбами на півдні острова. Відповідну заяву зробив представник Восьмого армійського корпусу Тайваню.

Поділитись